0514-601111
info@schotanusbetonbouw.nl
0514-601111
info@schotanusbetonbouw.nl

Schotanus Betonbouw diensten

Afwerking

Schotanus Betonbouw is een bedrijf dat zich in oorsprong heeft gespecialiseerd in het monolithisch afwerken (vlinderen) van betonvloeren.
Vlinderen: duurzame afwerking van uw betonvloer

Vlinderen is een manier van afwerken van uw betonvloer waarbij een glad, dicht en duurzaam oppervlak van hoge kwaliteit wordt gerealiseerd. De betonvloer wordt eerst verdicht met dichte bladen, waarna het afwerken met spanen plaatsvindt. Door het vlinderen hoeft er geen extra afwerklaag of dekvloer te worden aangebracht. Beton en toplaag worden één geheel. Vlinderen is daarmee een kostenbesparende techniek.

Het eindresultaat van de oppervlakte bepaalt u zelf. Er zijn verschillende opties:

  • Vlak onder de rei
  • Dichtschuren
  • Bezemen (voor looppaden vee of erf verharding)
  • Glad
  • Zeer glad
Het afwerken

Wij beginnen met afwerken op het moment dat het beton voldoende is opgesteven. De toplaag moet de afwerkmachine kunnen dragen. Tegelijkertijd moet het voldoende bewerkbaar zijn om de oppervlakte te kunnen spanen.
Het tijdstip waarop er met spanen wordt begonnen, is cruciaal. Door met de juiste betonmortel te werken, kan de droogtijd worden beïnvloed.
Een passend betonmengsel zorgt voor een goed eindresultaat.

Schotanus Betonbouw beschikt over passende vlindersmachines voor elke vloer. Wij hebben diverse zitvlinders voor de grotere vloeren. Voor de randen en kleinere vloeren hebben wij handvlindermachines met diverse diameters.

Vrijblijvende offerte of advies?

NEEM CONTACT MET ONS OP!